Knallend het nieuwe jaar in: 4 tips voor onvergetelijke feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Hoe gaan we deze dit jaar inrichten? De afgelopen jaren heeft voor een transformatie van de horecasector gezorgd: digitale oplossingen, contactloos betalen, bezorg- en afhaalopties zijn allemaal deel van het nieuwe normaal. 

De feestdagen vragen altijd net wat meer voorbereiding, maar met onze tips kun je ervoor zorgen dat je restaurant extra goed loopt tijdens de feestdagen. Hieronder krijg je van ons 4 tips:

1. Plan voldoende van te voren

Bij feestdagen hoort een feestelijk menu. Wacht niet tot het laatste moment om je kerst- en oudejaarsmenu samen te stellen, maar stel op tijd een passend menu samen in overleg met de keuken. Denk hierbij ook aan de veranderende eetgewoonten zoals veganisme, intoleranties en religieuze beperkingen. Bij het samenstellen van je menu is het belangrijk om zo inclusief mogelijk te werk te gaan. Wanneer gasten merken dat er met hen rekening wordt gehouden, is de kans des te groot dat ze zullen terugkomen.

Let ook op de kostprijs van elk ingredient op je feestmenu om een passende marge te bepalen en winst te genereren!

2. Promoot je feestmenu

Heb jij zin in een vol restaurant deze feestdagen? Zorg er dan voor dat je je menu promoot. Dit kan bijvoorbeeld via social media. Zorg ervoor dat je een link hebt naar je reserveringplatform zodat gasten makkelijk kunnen reserveren. 

3. Plan op tijd verlofdagen in

De feestdagen kunnen soms wat moeilijker zijn wat betreft de personeelsplanning. Uren zijn vaak nog langer dan normaal en ook je personeel wil genieten van de feestdagen. Aangezien de feestdagen drukker zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over voldoende personeel beschikt. Denk je dat je te kort komt? Je kunt gemakkelijk gebruik maken van een QR bestelservice om de druk op je personeel te verlagen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een feestdagenbonus aan te bieden voor het werken op belangrijke en drukke data. 

4. Zorg voor een 'schoon' kassasysteem

Zorg ervoor dat je kassasysteem matcht met dat wat je op dat moment zult gaat aanbieden. Check of prijzen nog kloppen, of er nog overbodige zaken in je POS staan en of er nog menu's aangevuld dienen worden. Dit zorgt voor een prettiger verloop van je service tijdens de feestdagen.

 

Voorbereiding is key! Met de nodige kalmte en correcte voorbereiding kun je zonder problemen de feestdagen doorkomen en met jouw zaak een vrolijk en voorspoedig nieuwjaar inluiden!

 

Vorige
Vorige

Het beste kassasysteem voor de horeca. Hoe kies je deze?

Volgende
Volgende

5 mythes over QR-codes in de horeca