De succesformule van Honest Greens

Fotocredits: Honest Greens, 2023

Honest Greens: het Spaanse succesverhaal van 3 ondernemers uit de Verenigde Staten, Denemarken en Frankrijk. Gestart in 2017 en tot vandaag de dag uitgegroeid tot een concept met ruim 36 miljoen omzet per jaar. Wij nemen Honest Greens en haar succesfactoren onder de loep.

Van een droom tot realiteit. Zo is Honest Greens begonnen. Christopher Fuchs, Rasmus B. En Benjamin Bensoussan leerden elkaar in Spanje kennen. Daar kwamen ze erachter dat ze dezelfde frustratie met elkaar deelden: het gebrek aan gezonde en lekkere maaltijden die makkelijk en voor een goede prijs te verkrijgen zijn. Ruim 3 jaar lang hebben ze gewerkt aan de voorbereiding van hun concept, door het bezoeken van lokale boeren, het experimenteren met recepten en het inspiratie opdoen voor het Honest Green merk.

 

Doordat de drie ondernemers diverse achtergronden hebben, van het werken in de keuken en de bediening tot het ontwikkelen van technologische oplossingen, hebben ze ieder hun eigen bijdrage kunnen leveren in het ontwikkelen van de huidige succesformule. Maar wat is deze formule precies en wat maakt dit zo succesvol?

 

‘’Eat real food. Our products are ethically sourced, organic whenever possible, unprocessed and free of artificial preservatives, additives or refined sugars.
Eat like your ancestors. More vegetables, free-range meat, whole grains and seeds.
Embrace the seasons. Let nature decide what’s on the menu.

Build a community. We source products from local artisans we know and trust.
Respect the environment and use sustainable farming methods.
Follow your passions. We work with creative chefs, that makes our menu to change regularly.’’

 

We hebben het al eens in een eerdere blog genoemd, maar de vraag naar gezonde ‘’fast-food’’ is haast niet meer weg te denken in de horeca. Honest Greens speelt in op deze behoefte, door het aanbieden van gezonde maaltijden in een nieuwe, snellere setting. Geen slow-dining of reserveringen bij Honest Greens. In hun restaurants kun je zelf een plekje uitzoeken om te zitten, en via de app je maaltijd bestellen. Doordat het concept er ook niet naar vraagt om lang te blijven zitten, heeft Honest Greens een hogere bezetting per tafel. En een hogere bezetting per tafel kan je helpen naar een hogere omzet.

De ingrediënten in de maaltijden van Honest Greens zijn voor 90% plantaardig. De menukaart biedt daarnaast ook een keto optie, en houdt rekening met glutenvrije wensen. Daarnaast komt de verse vis en vlees van lokale boeren en worden op een eerlijke manier verkregen. Ook de groenten komen van lokale ondernemingen, en dat proef je! Honest Greens heeft gezorgd voor simpele maar innovatieve gerechten, waarbij constante kwaliteit gewaarborgd wordt.

Naast de optie om in het restaurant te eten bestaat er ook de optie om te bestellen. Ook hier is over nagedacht. Je kunt namelijk zowel via externe bezorgdiensten als in de app van Honest Greens je bestelling plaatsen. Het gebruik van de app wordt extra gepusht door het vergeven van punten per bestelling die je maakt, waarmee je uiteindelijk kunt sparen voor een gratis maaltijd. Honest Greens maakt van nieuwe klanten ambassadeurs, waarmee ze ook besparen op commissies van externe partijen. Wil jij ook je eigen bezorg app? Via onze partner kun je je eigen bezorgservice opzetten, check het hier.

Dan, de prijs. Natuurlijk zijn de prijzen in Spanje lager dan in Nederland. Maar toch om je een beeld te geven: de meest voorkomende gerechten om te bestellen zijn Market Platters. Deze bevatten een vis-, vlees-, of vegetarisch gerecht naar keuze, met een salade en brood. De prijzen variëren tussen de 8 en 11 euro. Alle bijgerechten die je daaraan nog kunt toevoegen zijn voor een meerprijs van 3 tot 6 euro. Aan jou dus de keuze, een snelle hap bij een fastfoodketen, of een gezonde maaltijd voor ongeveer dezelfde prijs bij Honest Greens? Wij weten het wel.

Daarnaast draagt Honest Greens bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap waar zij hun ingrediënten vandaan halen. Villa del Prado, Navalcarnero, Lleida en Figueres zijn op dit moment de plaatsen in Spanje waar Honest Greens bijdraagt aan de ontwikkeling en werkgelegenheid.

Niet alleen voor warme maaltijden kun je bij Honest Greens terecht. Koffie, ontbijt en gebakjes worden de gehele dag door geserveerd. Honest Greens is open van maandag t/m donderdag van 08:30 tot 23:00, en vrijdag t/m zondag van 08:30 tot 00:00. Er is dus altijd een moment om even langs te gaan voor een snel ontbijt, koffietje of een lekkere maaltijd.

Met 18 restaurants in Spanje en Portugal kunnen we vaststellen dat Honest Greens op de goede weg is. Wij hopen stiekem dat ze ook een slag zullen maken naar het noorden van Europa. Wat denk jij? Heeft deze formule ook potentie in Nederland?

Vorige
Vorige

Checklist voor een geslaagd terrasseizoen

Volgende
Volgende

Verkoop meer in je restaurant: 6 upselling tips