Onze tips voor meer omzet in de horeca tijdens de wintermaanden

De winter komt er weer aan. De lange zomeravonden op het terras zijn voorbij en de parasols maken plaats voor heaters. Voor veel ondernemers betekent de winter helaas soms minder omzet. Maar dit hoeft niet! Wij hebben onze beste tips op een rij gezet zodat ook jij met een fijne omzet de winter doorkomt.

Wees flexibel met openingstijden

Indien je de luxe hebt om zelf je openingstijden te bepalen, maak hier dan gebruik van. Op doordeweekse winteravonden kan het zo zijn dat mensen minder lang blijven hangen. Dan is het meer winstgevend om je zaak eerder te sluiten dan open te blijven. Hou in de gaten hoe de instroom is en pas hier je openingstijden op aan. Communiceer dit ook via je socials.

Creeer een warm en knus winterterras

Niets is lekkerder dan in een winterzonnetje op het terras kunnen zitten. Zorg voor een knus terras met lekkere stoelen, kussens, warme dekens, vuurkorven en heaters. Het kan een investering zijn, maar daar staat wel tegenover dat het de winteromzet sterk kan verhogen. Daarnaast hou je je klanten het gehele jaar betrokken bij je zaak, in plaats van alleen in het voorjaar en de zomer.

Pas het menu aan

Pas je menukaart aan op het seizoen. Het helpt je niet alleen goedkoper en slimmer in te kopen, mensen hebben ook behoefte aan andere gerechten dan in de zomer. Denk aan warme chocolademelk, gluhwein of een winter barbecue met wild.

Acties en arrangementen

De winter is een periode met fijne feestdagen zoals Kerst en oud en nieuw. Speel hier op in. Je kunt speciale kerstarrangementen aanbieden of heerlijke warme winterdrankjes serveren.

Een optimale personeelsplanning

Vaak gaat er veel geld in je personeelskosten zitten. Bekijk daarom goed de cijfers van je onkosten en wekelijkse omzet. Op basis hiervan kun je bijsturen.

Wil je naast onze tips voor meer omzet in de winter tóch nog wat proberen te besparen? Check onze tips hier.

Vorige
Vorige

Met deze tips zorg jij voor geslaagde feestdagen in 2023

Volgende
Volgende

8 dingen die je moet weten voor je een horecazaak begint